Föreställningen


Musikalen ANNIE är en av världens mest kända och älskade musikaler. För visst känner du till historien om den rödhåriga lilla flickan Annie? Musikalen har fångat en hel värld genom sina fantastiska sånger och varmhjärtade handling.
I höst kommer den för första gången till SäffleOperans stora scen.

Musikalen hade premiär på Broadway 1977 och blev snabbt en succé. Föreställningen spelades hela 2 377 gånger på Broadway och vann inte mindre än sju Tony Awards bland annat för bästa musikal! SäffleOperans uppsättning kommer att bli en storslagen och äventyrlig satsning där 24 barn kommer att stå på scenen, tillsammans med hela SäffleOperans ordinarie ensemble.
Utöver dessa är även tre professionella skådespelare och en hund rekryterade till föreställningen!

SäffleOperan lovar en fartfylld helaftonsföreställning för hela familjen med både glädje, spänning och en stor mängd charm.

Handling:
I musikalen får vi följa den föräldralösa flickan Annie, som växer upp på ett barnhem i 30-talets New York. Barnhemmet drivs oturligt nog av den bittra föreståndarinnan Miss Hannigan, som hatar barn, men som gärna tar en drink eller tre. Annie som är övertygad om att hennes föräldrar lever, rymmer en dag från barnhemmet för att bege sig ut och hitta sina föräldrar. Detta är starten på hennes äventyr som kommer att innefatta hundar, miljardärer och ingen mindre än USA´s president!

Annie är, trots tuffa omständigheter, fylld av optimism och framtidstro!

annie